Журналист, писател, режисьор и общественик

КНИГАТА „СВЕТИ ЛУКА ДОКТОРА“

КНИГАТА „СВЕТИ ЛУКА ДОКТОРА“

Книгата „Свети Лука Доктора“ е уникално  и рядко четиво за деца. Тя разказва за живота и знаменитите открития в медицината на един от най- великите светци на 20-и век Лука Кримски Чудотворец. Освен образователна, тя е и възпитателна, но не назидателна. Представя с конкретни примери грешките, които ние и респективно малките деца допускаме в своя живот. С живия пример  на светителския път на Лука Кримски ние виждаме ясно как можем да бъдем добри, състрадателни и себеотдадени на ближния. В 42 страници и 20 илюстрации малчуганите ще бъдат пренесени в един свят, който съвремието отдалечава все по-стремглаво. Илюстрациите са красиви, с меки тонове, вдъхвайки спокойствие  в душата на малкото дете. Те се различават коренно от всичко онова, което има на книжния пазар с човечета с  големи глави, големи носове, издължени и несъразмерни тела, изобилие на кръв, насилие и генериращи агресия. Картинките изобразяват 20 от най- възловите момента от живота на свети Лука Кримски.

„Свети Лука Доктора“ е плод на:  автор Ангел Бончев, художник Светла Цветанова, редактор и коректор Емилия Маринова, дизайн Веселина Запрянова, консултант доц. Юрий Дачев. Благодарност изразяваме към фондация „Бъдеще за децата по света“, проф. д-р Георги Паскалев. Медийни партньори  за популяризиране на книгата „Свети Лука Доктора“ са: най-добрият български православен сайт „Добротолюбие“ www.dobrotoliubie.com и първата българска новинарска телевизия „Европа“ www.tvevropa.com.

„Свети Лука Доктора“ може да бъде открита само в православните храмове в България. Може да поръчате  и  на имейл   angel_bonchev@tvevropa.com (посочва се брой книги, име, телефон, адрес (или офис на Еконт) и на телефон 0898802638

 

ТУК МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕДГОВОРА КЪМ КНИГАТА „СВЕТИ ЛУКА ДОКТОРА“

Мили деца,

В ръцете си държите книжка, разказваща за живота и знаменитите открития в медицината на един от най-великите светци на ХХ век – свети Лука Кримски. Посветихме я на него като върховен пример за себеотдаване и любов към ближния – нещо, което на нас все повече ни липсва. Четейки я, мислете върху действията на свети Лука Кримски, който се е родил като всеки един от нас, бил е професор по медицина и достигнал висоти в науката. По-късно става и архиепископ – така вече успява да разгърне цялата си любов към Бога и към човека. Той лекувал бедните безплатно, молил се за всички, отнасял се с разбиране и обич към нуждите на другите. Чрез своя живот свети Лука Кримски ни показва, че винаги е модерно да бъдеш добър и в наши дни светостта не е отживелица. Свети Лука Доктора, както го наричат, може би ще бъде вдъхновение за онези от вас, които един ден ще станат лекари.  Неговият светителски път ни доказва, че чрез добротата всеки може да лекува!