Журналист, писател, режисьор и общественик

ЗА МЕН

Казвам се Ангел Бончев. Роден съм в Асеновград  на 14 ноември 1983-а година. Завършил съм основното и средното си образование в Асеновград. Тренирал съм 10 години спортни танци  в КСТ „Асеновец“- Асеновград с треньор Дойка Апостолова. Висшето си образование съм получил в театрален колеж „Любен Гройс“ в София с художествен ръководител професор Елена Баева. От 2004-а до 2006-а година съм играл на сцената на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, град Шумен. Играл съм в пиеси на Ф.М.Достоевски, Н.Островски, Б.Нушич, Юрий Дачев, Ш.Перо, Г.Бюхнер, М.Булгаков и други.  От 2006-а година по покана на създателя на първата българска новинарска телевизия „Европа“  до днес съм водещ на новинарските емисии. В своята кариера имам над 25 000 новинарски емисии. Едновременно с това съм правил репортажи на много разнообразни теми от политика и икономика до спорт и музика.  Обичам много пътуванията и откриването на нови места, запознанството на интересни хора, от които може да се научи повече за живота.най-голямата ми страст, обаче е създаването на православните ми филми, на които съм се посветил през последните години.  Първият направих през 2010-а година и бе филм- портрет за една от най-обичаните български актриси Надя Тодорова и го кръстих „Голямата актриса на малките роли“.

Повече подробности за филмите ми може да научите в секцията ФИЛМИТЕ МИ  http://www.angelbonchev.com/филми

Вторият посветих на моя закрилник свети Нектарий и се казва „Чудотворецът свети Нектарий“. За първи път в България за широката публика се чу за него благодарение на моя филм преди 5 години. Виждам необходимост за хората от близостта с Бога, а моите филми смятам, правят точно това- на достъпен език и да доведа хората по-близо до Църквата.

Така се роди третият ми филм „Светият град -Асеновград“, който е посветен на моя роден град Асеновград, на чиято територия има над 100 църкви и параклиси, а около него са разположени 5 от големите български манастири. Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, обяви, че това е най-хубавият филм правен до момента за Асеновград.

През февруари 2017-а година бе представен и последният ми духовен проект „Светителят хирург“, който разказва за живота и знаменитите открития в медицината на един от най-великите светци на 20-и век Лука Кримски чудотворец.

Сега на вниманието на широката публика представяме детска книжка с житието и чудесата на свети Лука Кримски. Така и малчуганите ще имат пред себе си един велик пример и то не кой да е  а един съвременен светец, чийто живот ни доказва, че до святост може да достигне всеки. Подробности за книжката „Свети Лука Доктора“ четете тук: http://www.angelbonchev.com/книгата-свети-лука-доктора

Моите усилия са насочени и  към създаването на нов филм за един непознат за Бългатия светец, но много тачен в Гърция и Румъния- свети великомъченик и чудотворец Ефрем.
Плени ме живота на светеца, както и неговата жертвоготовност в името на Бога. Чудесата му са разтърсващи и ще запозная българите с тях.
Това ще е първият документален филм за свети великомъченик и чудотворец Ефрем изобщо. Засега реализацията на филма е спряна докато не се наберат средства за неговото довършване.

 

Връзка с мен:

  • телефони:  00359/ 898- 80-26-38

 

  • Електронна поща:    angelbonchev111@gmail.com

 

  • Фейсбук профил:    https://www.facebook.com/angel.bonchev.tv